Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Aambeien.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Aambeien.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

beertje

Geschreven op: Maandag 29 Maart 2010 om 10:30
Ongepast of beledigend?

heb regelmatig met aambeien te maken , de laatste was nog 2 weken geleden . de huisarts heeft er twee keer in gesneden (LAAT DAT NOOIT DOEN , HET IS Z”””””””O''PIJNLIJK ) smiley ik heb zitbaden genomen met biotex blauw erin , dat hielp wel , nu zijn ze met elastiekjes vast gezet (6stuks) en moet het helen .
in het ziekenhuis wordt er niet meer ingesneden zonder verdoving , misschien komt onze huisarts nog uit de oer tijd. 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 5 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5]

Geschreven door: Ria van der mee op Woensdag 28 Juli 2010 om 15:36 Ongepaste reactie?

hallo beertje
heel toevallig heeft de huisarts gistern bij mij er ook een open gesneden , maar ik moet zeggen dat het wel meeviel met de pijn, alleeen die verdoven spuiten deden wel pijn , maar van het snijden heb ik nix gevoeld , nu moet ik ook 4 keer per dag in warm water gaan zitten ,,nu heb ik een vraagje aan jou.
heeft dat ook geholpen bij jou , daar ben ik brnieuwt naar, ik heb er nu nog veel last van , maar het is gistermiddag ook pas gebeurd ,graag je antwoord , of het geholpen heeft
groetjes


Geschreven door: SKoen op Woensdag 19 Januari 2011 om 12:32 Ongepaste reactie?

Beste Beertje en Ria,

Allereerst Ria, jij hebt echt geluk gehad dat je verdoofd was. Bij mij zijn er, net als bij Beertje, al twee keer een of meerdere aambeien opengesneden en uitgeknepen zonder enkele vorm van verdoving.. Ik heb al veel gebroken en meegemaakt maar niks van dat alles komt qua pijn in de buurt. Je anus is een van de gevoeligste plekken van je lichaam. Eergisteren heb ik me in het ziekenhuis laten behandelen tegen aambeien (de elastiekjesbehandeling). Ik heb daar nu nog steeds veel last van. De ingreep zelf was niet pijnlijk maar het gevoel erna is wel erg kut. Zo kut dat ik er misselijk van werd en zelfs slaappillen me niet in slaap kregen. Ik heb er nu nog steeds wel last van maar het gaat (volgens mij) wel beter. Ik hoop alleen dat de behandeling ook daadwerkelijk heeft geholpen want dit wil ik niet graag nog een keer meemaken. Grappig detail is nog dat ik de behandelend arts eergister vertelde dat ik al twee keer was gesneden zonder verdoving, waarop hij zelf zei ''ow dat is ondragelijk ja, wij noemen dat hier een diergeneeskundige aanpak''.. Aan jou Ria, jij kreeg een verdoving met een spuit? Mijn huisarts vertelde mij destijds dat het niet te verdoven was, dit omdat wanneer je in de aambei een verdoving spuit je slechts probeert bloed te verdoven wat niet kan.. Uit jou ervaring maak ik op dat dit dus onzin is?


Geschreven door: frank op Vrijdag 16 December 2011 om 11:43 Ongepaste reactie?

verdoving of geen verdoving. ben 1 keer verdoof en 2 keer niet al met al was het verlichting maar kwamen weer terug. 3 keer elastiekjes en bij de derde keer wilde ik van het balkon springen zo''n pijn.
Nu jaren verder ben ik 5 weken geleden geopereerd met de nw. behandeling de HAL wat eigenlijk bijna pijnloos zou zijn.helaas heb ik de pech. vreselijk pijn dat ik na 2 weken het niet meer zag zitten en nu heb ik nog steeds na onlasting 5 uurtjes pijn en nog steedsbloed verlies. volgende week op controle en ik vrees dat ik er aan moet geloven dat ik nog een keer moet behandeld worden, omdat er een uithangt die dik geworden is wat niet zo mocht zijn en waarschijnlijk de meest pijnlijk behandeling zal ondergaan, weg snijden en ik weet niet of ik dat aan kan.
Is dat ik een dochter heb die ik erg lief hebt en die nog een vader nodig heeft anders weet ik het niet zo zeker wat ik zou doen.
dit is maar een info wat ik ondervonden hebt maar is per persoon verschillend. ik had gewoon de pech
mensen die dit lezen informeer heel goed welke ziekenhuis ervaring eeft met de Hal en daad werkelijkgebruiken. misschien dat je meer gelukt heb dan mij en als dat zo is koop een lot.


Geschreven door: Mariska op Donderdag 9 Februari 2012 om 19:54 Ongepaste reactie?

Ben erg benieuwd wat bij jullie nou het beste geholpen heeft. Ik heb er vandaag 1 laten behandelen met spuitjes en 1 met een elastiekje.... Veel pijn nu van ws het elastiekje....


Geschreven door: Hanneke op Vrijdag 24 Februari 2012 om 22:09 Ongepaste reactie?

Hoi
Bij mij zijn gister tot 2 keer toe getromboseerde aambeien opgesneden bij de huisarts. Eerst ''s morgens, met verdovingsspuit. Die overigens zelf al erg zeer deed. En het snijden en knijpen daarna ook.
Maar direct verlichting van de zeer pijnlijke aambeien. Helaas ging het daarna alsnog mis. Er liep weer bloed in en de snijwond was al dicht gegaan. Weer terug en de huisarts vond het erg vreemd. Helaas moest er weer gesneden worden..... En als je dan die eerste behandling net paar uur van te voren hebt gehad dan knikken je knieen hoor! Wat een hel. Maarrrr, weer verdovingsspuit (help) toen wilde hij gaan snijden en ik gilde het uit van de pijn. En geloof me, ik ben eerder bevallen, maar dit! Gelukkig stopte de huisarts meteen. Zette er nog een verdovingsspuit bij (die al wel wat minder zeer deed). Heeft me toen 10 minuten laten wachten en daarna alsnog gaan snijden en knijpen. En die keer was het goed genoeg te doen. Dus, aub altijd MET verdoving!!!! Na 2e verdovingsspuit en die ook echt even in te laten werken werkte het stukken beter. Maar ik wil dit nooit meer! Hoefde ook niet want als het niet weer volloopt dat stuurt de huisarts me verder met mededeling dat er al 2 keer gesneden is....Moet het afkloppen maar het lijkt nu echt beter te gaan dus hopelijk nu van ergste af!


Geschreven door: Bella op Maandag 24 September 2012 om 09:37 Ongepaste reactie?

Vorige week was ik aan de beurt. Had er wel vaker last van, maar ging altijd vanzelf weer over. Nu een heel hoge pijnscore, voor het eerst een getrombotyceerde aambei die niet terug te duwen was. De assistente vertelde me bij het maken van een afspraak al dat de HA ws. zou snijden (ik zag er vreselijk tegenop maar wist dat er geen andere optie was). Ik had er van tevoren een hele dikke klodder lidocaÔnezalf op gedaan. Zalf aanbrengen deed al heel erg veel pijn (moest ik me steeds een half uur mentaal op voorbereiden voor ik het durfde). Van de verdovingsprik voelde ik daardoor niet zoveel (het viel zeker mee tov de pijn van de aambei die ik tot dan toe had). Ondanks dat het spreekuur een half uur uitliep en de lidocaÔne alweer bijna uitgewerkt was (ik had het idee dat het maar een uurtje hielp en er was al 3/4 uur voorbij). Diezelfde dag en de volgende dag nog veel last van pijn gehad, maar daarna zakte het langzaam af en werd ik weer mobieler. Ik moest na het snijden dagelijks 2dd spoelen onder de douche en na afloop een gaasje ertegen, om de wond zoveel mogelijk open (en schoon) te houden. In het begin ( 2 dagen) nog lidocaÔne gesmeerd en curanolzalf smeer ik nu nog steeds 2dd. Ik spoel nu ook nog steeds, wondje is nagenoeg dicht, en aambei is inmiddels aan het slinken. Ik duw de aambei nog steeds niet terug zodat ik de curanol er goed op kan smeren, en ik heb het idee dat dat ook schoner is.


Geschreven door: Lola op Maandag 8 Oktober 2012 om 10:48 Ongepaste reactie?

Ik heb drie keer een getromboseerde aambei laten opensnijden, telkens mťt verdoving. De eerste twee keer verliep dat probleemloos, maar de derde keer kreeg ik een flinke nabloeding en werd de pijn alleen maar erger. Zo erg dat de HAP me de dag erna naar de SEH doorverwees.
Daar schreven ze een karrenvracht aan pijnstillers voor en er werd een afspraak gemaakt met de chirurg.

Die constateerde vervolgens dat alleen een ''echte'' operatie nog zou kunnen helpen (ik had al twee keer eerder een behandeling met elastiekjes gehad, maar dat zette weinig zoden aan de dijk) en die werd gepland voor 5 oktober. Nu dus 4 dagen geleden.

Ik zag er erg tegenop, omdat ik wist hoeveel pijn en ongemak (3 weken lang spoelen onder de douche na de stoelgang) ik anderhalve maand eerder nog had gehad na het opensnijden.

Maar... het viel erg mee. De operatie werd middels een ruggeprik gedaan (die me ook weer erg meeviel) en 4 uur na de operatie was ik weer thuis.
En toen was het wachten op de eerste stoelgang... en dat was geen pretje. Maar ook dat had ik me erger voorgesteld.

Dus al met al heb ik nu na een echte operatie minder pijn dan na de laatste keer opensnijden. Ik kon ook meteen na de operatie weer zitten, terwijl ik na het opensnijden 2 dagen op mijn buik heb gelegen omdat al het andere te pijnlijk was.

Alleen beginnen nu 4 dagen na de ingreep de hechtingen vervelend te trekken, maar goed... dat overleven we na al dat andere zeker wel... ;-)


Geschreven door: Muisje op Donderdag 11 Oktober 2012 om 13:20 Ongepaste reactie?

Wie heeft er ervaringen mee, dat er langs de rand van de anus,het gevoel er een scheermesje zit. Dit is er pijnlijk,en het is geen scheurtje.


Geschreven door: Ton op Zaterdag 20 Oktober 2012 om 15:04 Ongepaste reactie?

Zo`n 25 jaar terug zijn er bij mij aambeien operatief weg gesneden.Dat wordt,gelukkig ,nu niet meer gedaan.
Na 2x de behandeling elastiekje schieten dit jaar in de Helderkliniek,waarbij 6 van die kwaaijongens pijnloos zijn behandeld, blijkt echter dat er nog meer zitten dus als laatste redmiddel weer maar opereren.
Gelukkig is er een nieuwe ontwikkeling, waarbij de aambeien weer op de oorspronkelijke plaats worden terug gebracht en het teveel aan aambeienweefsel wordt weggesneden en afgeniet.Voordeel ,minder pijnklachten en sneller weer terug aan de dagelijkse activiteiten.
Dit is afgelopen week gebeurt in het Ijsselland ziekenhuis en nu ben ik dus herstellende.s`Morgens om 7u aanwezig en voor 12 u weer buiten.Keurige operatie gehad. De dag erna wel een terugslag met veel pijn, maar nu weer een dag later gaat het alweer een stuk beter.En het belangrijkste natuurlijk.... de aambeien zijn verwenen.
pfff,alle ellende eindelijk voorbij ? Het ziet er wel naar uit.


Geschreven door: des op Zaterdag 20 Oktober 2012 om 19:26 Ongepaste reactie?

hoi

vorig jaar ben ik ook met een uitwendige aambei een veel pijn op de huisartsenpost beland. de dokter vertelde mij dat hij er een snnetje in ging maken wat de druk zou verminderen. maar eerst de verdoving. nou toen die spuit in die aambei ging IK GING DOOR EEN HEL!! Ik ben geen mietje wat betreft pijn maar dit neeej een bevalling is er niks bij en ik ben al twee keer bevallen. mijn moeder was ter ondersteuning mee gegaan. die moest op een gegeven moment de kamer uit want ze hoorde mij het uitgillen van de pijn. nadat ik klaar was en me moeder ging zoeken lag zij gestrek op de bankjes in de gang. nog net niet van der stokkie gegaan. maar goed de dagen erna slinkte hij en had ik er na ik denk 3 - 4 dagen geen last meer van. met poepen was het een beetje pijnlijk. ik was zo blij dat ik er vanaf was. nu jaar verder ben ik zwanger 29 weken en raad is? weer zo klote ding. weer verga ik van de pijn en kan niet meer normaal zitten en ben ik dood moe van de pijn. ik had weer de huisarsten post gebeld en uitgelegt wat er aan de hand was. ik zei al ik ben bang dat u zegt kom maar langs want ik wil dat echt nooit meer meemaken. maar ben bang hier toch niet onder van daan te komen. ik heb voor de klachten nu even een zalfje gehad. een goede zei ze. ik was al een paar dagen aan het smeren en dokteren zelfs metr neuspray maar het enige wat een beetje verlichting gaf was ijs tegen de aambei. sinds vandaag begonnen aan de coranol tabletjes omdat ik die nog niet had geprobeerd en daar hoor ik ook goede verhalen over. maar daarnaast moe je ook met de zalf daarvan smeren maar die had de drogist hier niet. maar dacht krijg nu ook goede zalf. kan iemand mij vertellen of ze met alleen goed smeren ook kunnen slinken of de pijn klachten verdwijnen. want ik wil niet nog een keer weg laten snijden.. bah bah wat een ellende. en dan komt er nog eens bij kijken dat ik straks ook moet bevallen..zucht.. zie het amper nog zitten allemaal omdat tijdens je bevalling ook alles onder druk komt te staan...iedereen die er last van heeft sterkte.


Pagina 1 van 5 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Aambeien.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)