Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Aambeien.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Aambeien.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Wanhoop

Geschreven op: Zaterdag 30 Maart 2013 om 22:59
Ongepast of beledigend?

Dagelijks voldoende fruit, genoeg vezels en veel water. Deed het allemaal toch aambeien. Het bloede verschrikkelijk heb binnen een halfjaar 2 bloedtransfusies gehad. Eerste x was mijn hb 2,5 en de tweede x was het 3,5. Ik heb 3x elastiekjes laten schieten ( helse pijn) en uiteindelijk na veel pijn en nog meer bloedverlies geopereerd. Heb nu een week na de operatie weer een aambei zitten. Ik verlies veel vocht uit de anus en verga van de pijn. Om de 6 uur paracetamol en om de 8 uur tramadol. Toch die pijnsteken en een brandend gevoel. Zit het liefst de hele dag in een badje lauw water. Het vocht stinkt en ik heb moeite met het plassen. Ik ben in het afgelopen jaar steeds wanhopiger geworden. Gaat dit ooit nog over?? Ben gestopt met koffie, sambal, olijven en koolzuurhoudende dranken en nog steeds klachten. Ik weet het niet meer.... smiley smiley 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Wanhoop op Woensdag 17 April 2013 om 04:45 Ongepaste reactie?

Weer in het ziekenhuis, ditmaal voor een PPH. Ruggeprik viel reuze mee. Nu 2 dagen in ziekenhuis ivm verschrikkelijke pijn, vooral na ontlasting.... Lang leve de pijnstillers.


Geschreven door: Frank op Maandag 17 Juni 2013 om 23:22 Ongepaste reactie?

Hallo,

Ik heb ongeveer sinds 2000 last van aambeien. Ik ben er inmiddels wel achter wat voor een ellende het met zich meebrengt. Ik had er zonder naar het toilet te gaan weinig tot geen last van. Wanneer ik dan wel moest ( gelukkig voor mij konden er ooit wel drie dagen tussen iedere stoelgang zitten )kwamen de aambeien naar buiten, en dat duurde meestal tot na de nachtrust, en wanneer ik wakker werd waren ze op een of andere manier naar binnen geslonken. Dit was wel lastig, want die krengen hielden mij vaak uit mijn slaap...
Een aantal jaren later, ben ik erachter gekomen dat wanneer ik na iedere stoelgang op een harde stoel ging zitten, en het kruis van m''n broek hard omhoog trok, terwijl ik stevig met mijn billen op de stoel drukte, ik de aambeien zelf naar binnen kon duwen. Goed, na zoveel jaar door te sukkelen, en nooit eens licht-kleurige broeken aan te durven doen, ivm. vocht verlies, en bloeden, en niet te vergeten, wel 10 broeken kapot te hebben getrokken aan de kruizen, hield ik het niet meer vol.
Ik verging vaak van de pijn, en zat te janken als een klein kind. Het naar binnen persen lukte niet meer zo goed, en als het wel lukte, deed het inwendig zo''n pijn, dat het leek alsof ze een mes in m''n achterwerk duwden...
Toen heb ik contact opgenomen met de Helder kliniek in Eindhoven. Na al mijn moed te hebben verzameld, en zelf een klisma te hebben moeten toedienen vooraf, kreeg ik mijn eerste behandeling: een Barron Ligatie, dus "stiekjes schieten". Maar al snel werd duidelijk dat ik ook last had van een zogeheten "skin tag". dit was een lege aambei,en als die dus klem zat na de stoelgang, dan was het mis.Dat was de oorzaak van de helse pijn die ik de laatste tijd moest doorstaan. Weer een nieuwe afspraak dus. Dit keer een operatie onder narcose.
De operatie was geslaagd, het roesje was lekker geweest, en de helse pijnen ware verleden tijd. Ik heb momenteel nog last van ŤŤn aambei. Ik pers hem op de voor mij bekende, broeken verslindende manier naar binnen, en kan er mee leven. Wel ben ik van plan om terug naar die kliniek te gaan voor nog een behandeling, want vaak kost het naar het toilet gaan, wat voor de meesten een simpel iets is, teveel tijd en ongemak. ik moet me dan iedere keer terugtrekken, en maar hopen dat, na mijn pers-trucje, de aambei binnen blijft zitten, wat ook niet altijd het geval is. Er zijn ergere dingen die een mens kan mankeren, maar het hebben van aambeien is zeker een ware hel.Ik wens via deze weg mijn lotgenoten veel sterkte toe, en kan de Helder Kliniek zeer zeker aanraden! Meerdere behandelingen kunnen noodzakelijk zijn, net als bij mij, maar het gaat er stukken beter aan toe daar dan in het ziekenhuis, en de artsen zijn erg begripvol en behulpzaam!


Geschreven door: Esta op Zaterdag 14 Februari 2015 om 17:01 Ongepaste reactie?

Ik heb begin jan. skin tags/marisken laten verwijderen. De eerste 3 dagen geen pijn alleen bij ontlasting (mede door pijnstilling) Daarna wel veel pijn gehad. Na een week weer gaan werken en dat ging net..
Lange tijd zwelling gehad, dus het leek bijna nog erger geworden maar nu 1,5 maand verder ziet het er goed uit en heb ik geen pijn meer. Slik nog wel steeds een zakje per dag om ontlasting dun te houden. Voor iedereen die het uitstelt, gewoon doen dus.


Geschreven door: Annie op Woensdag 25 Oktober 2017 om 16:43 Ongepaste reactie?

Ik heb 9 dagen geleden elastiekjes laten schieten. De eerste nacht verging ik van de pijn en heb ik niet kunnen slapen. Ik kon onmogelijk blijven liggen. Volgende dag werd het minder erg en heb ik pijnstillers ingenomen. Hielp niet veel maar wel iets. Na 3 dagen kwam de aambei weer naar buiten. Die doet nu nog steeds super veel pijn en er komt vocht en bloed van af. De pijn is wat verlaagd in vergelijking met de eerste dag maar ik kan nog steeds niet lang zitten of lopen. Ik las dat de elastiekjes niet zijn bedoeld voor derde graads aambeien. Dit was wel een derde graads aambei. Heeft de arts nu een grote fout gemaakt? Ik word ondertussen wanhopig van de pijn. Weet niet meer wat ik moet doen.


Geschreven door: Molly op Dinsdag 14 November 2017 om 20:38 Ongepaste reactie?

Hoi, ik heb 8 dgn geleden ook 4 elastiekjes laten schieten. Behandeling totaal pijnloos....maar savonds was het een hel. Heb zakjes voor mijn ontlasting...gaat opzich prima. Alleen mijn gevoel en drang heb ik haast niet. Ik pers ook niet en tadaaaa vanmorgen waren de aambeien erweer. Ik moet over 5 week weer voor een volgende bahandeling, maar is dit normaal dat de aambeien er alweer zijn?


Geschreven door: b.m. op Dinsdag 5 December 2017 om 14:08 Ongepaste reactie?

Molly , had je soms gedacht dat die direct gingen weg zijn ? Is pas na een dag of 10 dat ze samen met het elastiekje afvallen . Ik heb net laten schieten . 3 elastiekjes . Had verdovende creme aangedaan voor de behandeling en daardoor viel het mee . Maar nu , 2u later is het niet te doen van de pijn . Hoe lang duurt die pijn ?


Geschreven door: Toronagasan op Donderdag 14 December 2017 om 17:26 Ongepaste reactie?

Van de week ook weer (voor de derde keer) elastiekjes laten schieten in de Helder kliniek. Geweldige behandeling daar. In mijn geval pijnloos. Ik moet wel eens in de twee jaar het laten herhalen omdat ik dan weer last krijg. Maar daar is mee te leven.


Geschreven door: Ansje op Vrijdag 23 Maart 2018 om 21:07 Ongepaste reactie?

Ik heb 12 dagen geleden elastiekjes laten schieten. De pijn valt mee, maar heb nog steeds bloed bij elke ontlasting. Duurdt dot niet te lang? Maak me ontzettend zorgen&
128532;


Geschreven door: Sofia op Zaterdag 24 Maart 2018 om 17:40 Ongepaste reactie?

Hoeveel is de prijs ongeveer om marisken te laten verwijderen?


Geschreven door: Saskia op Maandag 2 April 2018 om 11:10 Ongepaste reactie?

Tegenover alle ellendeverhalen op deze site wil ik graag even mijn eigen ervaringen zetten. Ik heb 4 dagen geleden elastiekjes laten schieten. Was van te voren ontzettend bang voor de pijn, zeker na het lezen van de ervaringen op deze site. Maar het is me 100% meegevallen. Inbrengen van het buisje was niet fijn, beetje scherpe pijn, het aanbrengen van de elastiekjes voelde ik een beetje. Na de ingreep had ik flinke buikkramp, als een stevige menstruatiepijn, maar was zeker niet te erg. Het gevoel van aandrang viel me erg mee. De rest van de dag heb ik met buikkramp op de bank gelegen, maar was goed uit te houden dankzij de pijnstillers. Voor ''s nachts een slaappil genomen, heerlijk geslapen. En ''s ochtends was de pijn nagenoeg weg. Heb nog wel een dag pijnstillers geslikt, maar daarna was dat niet meer nodig. Wat ik nu nog voel is voornamelijk de stuwing, en na toiletbezoek een beetje een rauw en onrustig gevoel, maar dat zakt na een half uurtje weer af. Elastiekjes heb ik nog niet voorbij zien komen, dus hopelijk zijn die hun werk nog aan het doen.
Al met al dus een heel andere ervaring dan waar ik bang voor was. Volgens de arts die de ingreep deed is het een kwestie van de elastiekjes op de juiste plek zetten, niet te laag waar alle zenuwen lopen.
Als ik had geweten dat het ook vrijwel pijnloos kan zijn, had ik het al veel eerder laten doen...


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Aambeien.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)