Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Aambeien.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Aambeien.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

peter

Geschreven op: Woensdag 27 November 2013 om 09:20
Ongepast of beledigend?

Hallo; vorige week ben ik (Man 60jaar) geholpen met de PPH methoden (Meander ziekenhuis Amersfoort)aan aambeien na jarenlang gefrunnik met elastiekjes;
De operatie zelf gaat voor de patient gemakkelijk; Met ruggeprik even een paar minuten wachten totdat deze goed doorwerkt en je bent volledig "bij"; er is in het geheel niets engs aan en je kunt gewoon met de mensen praten; positie op de rug met benen in steunen; daarna wachten in de verkoever ruimte totdat de benen het weer doen en dan terug naar de afdeling. Een veel voorkomende bijwerking vd ruggeprik is urine retentie= blaas niet leeg kunnen plassen; dit komt doordat de verdoving ook op de blaas(sluit) spier werkt zodat je met een volle blaas tot niet kunt plassen; dit is bij mij opgelost met 2x een catheter en pas na 2 nachten kon ik weer naar huis met een recept voor Movicolon en morfine pijnstillers meegekregen; Ik heb de morfine niet nodig gehad en met paracetemol kan ik de pijn goed onderdrukken; wat ik wel als heel vervelend ervaar is het strakke gevoel bij de rectum alsof je steeds naar de WC moet; dat gaat na verloop van tijd wel over(weken - maanden?) maar is gewoon onaangenaam en lastig;
tips:
-neem vooraf een klisma zodat er wat meer tijd zit tussen de operatie en de 1e ontlasting daarna
-begin vooraf met Movicolon (of een ander laxeer bevorderend middel) te slikken omdat dat helpt de ontlasting zacht te houden
-wees vooral ontspannen; het is niet eng en het personeel is vriendelijk.
-probeer het met paracetemol op te lossen; Morfine versterkt obstipatie en dat is het laatste wat je kunt gebruiken. 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: M op Donderdag 28 November 2013 om 22:56 Ongepaste reactie?

Hallo,
Ik ben afbelopen dinsdag, 26/11/13, geholpen met de PPH methode in het Elkerliek Ziekenhuis, Dr Niessen, te Helmond. Na het lezen van alle verhalen hier heb ik enorm betwijfeld tot aan het laatste moment toe. Nu 3 dagen verder kan ik zeggen dat het me reuze is meegevallen . Heb de PPH methode gehad onder narcose, na operatie erg veel pijn maar dit werd 2 dgn opgevangen door een morfinepomp wat goed te doen was! Ik heb momenteel nog een catheter omdat ik plasproblemen had. Na 2 nachten uit het ziekenhuis ontslagen, probeer een overnachting te krijgen omdat deze procedure meestal in dagbehandeling wat uitgevoerd! Ben nog niet naar wc geweest en dat wordt nog even spannend! Anus/rectum voelt inderdaad strax aan, en ook ik neem laxeermiddel! Diverse pijnstillers meegkregen en moet eerlijk zeggen dat het tot nu toe allemaal is meegvallen! Iedereen ervaart het natuurlijk anders maar deze angst haas is blij dat het ergste achter de rug is! Succes lotgenoten!


Geschreven door: Nance op Zondag 22 Juni 2014 om 18:15 Ongepaste reactie?

Hallo, ik heb ook de pph methode gehad, ik zit nu op dag 3 na de operatie mocht 1 nachtje blijven en heb hem onder algehele narcose gedaan.
1e dag pijn was te doen toen de tot naar huis dat vond ik een hell ben gestopt tussentijds om even te lopen..
Savonds thuis heb ik gehuild van de pijn niet wetend hoe ik moest liggen niks. Mijn tramadol omhoog gekrikt en goed geslapen ik heb gisteren ook nog echt heftige pijn gehad.. Vandaag ben ik lekker in bed gebleven en gevraagd aan mijn man of de kinderen me vandaag ook met rust konden laten en moet zeggen ben vandaag al van de tramadol af.
Hoop dat het nu alleen maar beter gaat. Had ook al verschillende keren stiekjes gehad maar dat was ook echt killing! Ik heb een verzakking gekregen van mijn eerste bevalling en daarna nog 2 zwangerschappen gehad en dat is niet helpend. Ik ben nu klaar en hoop echt dat het over is nu.. Mvg een moeder


Geschreven door: Billy op Vrijdag 13 April 2018 om 14:51 Ongepaste reactie?

Behandeling: PPH LONGO (Stapled hemorrhoidopexy)
Locatie: Medisch centrum Drachten
Behandelend arts: dhr. Zijlstra
Datum: 12-04-2018

Deze topic heb ik de afgelopen maanden aandachtig gevolgd, een forum als deze voor veel onnodige stress zorgen de kunst is om die reacties er uit te halen die van jou van toepassing zijn.

Wat ook van belang is te weten dat in dit topic verschillende type behandelingen worden benoemd, hierdoor je mogelijk op een verkeer spoor wordt gezet, mogelijk is het handig bij elke reactie bovenin te vermelden voor welke specifieke behandeling je hebt ondergaan.

NB: wanneer je nog geen arts of specialist hebt geraadpleegd en toch een grote mate van interesse in dit forumonderdeel hebt getoond dan staat je maar een ding te doen NU DIRECT een afspraak maken met je huisarts, je vind hier namelijk NIET de oplossing voor jouw probleem. De problemen zoals besproken in dit topic zijn niet met een poedertje, pilletje of smeersel te verhelpen enkel een specialist/huisarts kan je hierin in de basis verder helpen. Wees niet bang, artsen zijn hiervoor opgeleid en zien dit dagelijks voorbij komen.

Maak het ook bespreekbaar met je werkgever, een goede werkgever zal hier zeker begrip voor hebben en het geeft jou heel veel rust. Ik heb verhalen gelezen dat mensen vrij hebben genomen van hun werk voor een behandeling, uit schaamte moet je dus niet doen feitelijk maakt het niet uit of je een gebroken hand hebt of aambeien realiseer je dat goed, het gaat om jou niet om iemand anders.

Tot zover een algemene introductie, waaraan mijn inziens te makkelijk wordt voorbij gegaan.

Persoonlijke situatie:

Al jaren loop ik rond met een slijmvlies prolaps, in beginsel dacht ik aan uitgezakte aambeien en heb nooit de stap genomen naar de huisarts te gaan. We spreken hier over een periode van gerust 20 jaar waarin ik in toenemende mate last kreeg van dit ongemak.

Vorig jaar de keuze gemaakt er iets aan te doen, spannend, emotioneel maar er moest wat gebeuren, afspraak gemaakt met de huisarts die mij als snel doorverwees naar een medisch specialist in Heerenveen. Hier heb ik tot 3 maal toe een behandeling gehad met elastiekjes, 1 van de 3 behandelingen was succesvol uiteindelijk kon het ziekenhuis in Heerenveen niks meer (direct) voor mij doen. Wel konden ze mij doorverwijzen naar Drachten waar ze de PPH longo methode zouden kunnen toepassen, pijnlijk vervelende operatie aldus Heerenveen.

Het ziekenhuis Heerenveen mij door naar een bekkenbodem fysio therapeut, een stap die mijn inziens erg belangrijk is daar dergelijke problemen veelvuldig voorkomen door een verkeerde stoelgang, deze moet je dus eerst onder controle krijgen alvorens het avontuur aan te gaan, hier heb je dan later veel voordeel bij. De behandelingen bij de fysio wezen uit dat mijn bekkenbodem een goede spanning/normale heeft, los van wat tips konden ze mij niet direct verder helpen, wel een belangrijk punt!

Ook heb ik een darm onderzoek ondergaan in Heerenveen to be sure, ook daar kwamen geen bijzonderheden uit. Dit darmonderzoek stelt niet heel veel voor, los van het drinken van een niet al te lekker drankje (moviprep) goed te doen overigens was het onderzoek icm met een roesje zo voorbij, prima te doen.

Lang zitten dubben om op het voorstel van Heerenveen in te gaan voor de behandeling in Drachten, goede dagen wisselen zich af met slechte dagen, op goede dagen denk laat maar, op mindere dagen denk je was ik maar gegaan. Een goed gesprek met mijzelf leidde ertoe stap b te zetten en een doorverwijzing te vragen voor de PPH behandeling in Drachten.

Intake Drachten:

Dhr. Zijlstra van het ziekenhuis in Drachten heeft mij onderzocht en zag eigenlijk direct wat het probleem was en liet mij weten hieraan iets te kunnen doen. Een afspraak voor de operatie werd gemaakt en 12 april 2018 was het dan zover, ik zou geholpen worden aan mijn slijmvlies prolaps. Mixed feelings de dag ervoor, aan de ene kant gezond gespannen aan de andere kant het vooruitzicht op een beter leven/prettiger. Ik heb het positieve de bovenhand laten voeren, immers ik wil er vanaf. Heb redelijk tot goed kunnen slapen en ben met volle energie het avontuur aangegaan.

Voorbereidingen operatie:

voor de operatie, de dagen voor de operatie heb ik mijn eetpatroon aangepast ipv 2 boterhammen in de ochtend 1, 3 in de middag 2 en in het avond eten een kleine portie opgeschept. 2 appeltjes en heel veel vocht tot mij genomen. Je krijgt nog een zetpil die je de avond daarvoor mag innemen, die zorg ervoor dat het onderste deel van je darm schoon wordt gespoeld (wat ook het geval was, veel heldere slijm bij de ochtend ontlasting)

De behandeling :

k zou eerst met een ruggenprik de behandeling ondergaan echter kregen ze die niet goed geplaatst waardoor er is gekozen om een narcose te ondergaan. Van de operatie zelf heb ik niks meegekregen (uiteraard) ik werd wakker in de uitslaapkamer. Hevige pijnen van onderen, sterke drang tot aandrang, dit werd al snel onder controle gebracht met morfine na een halfuur nam de pijn af en kwam ik tot een redelijke rust. Nu achteraf gezien prima te doen, even vervelend maar we moeten van een mug geen olifant maken. Nadat de pijn volledig onder controle was mocht ik terug naar de afdeling, ik had geen last van bloedingen en ook geen pijn meer. Wel erg misselijk geweest van de narcose, tot twee keer toe anti misselijkheid spul toegediend gekregen. Om 1800uur mocht ik naar huis (intake was om 0800uur) ik heb medicatie meegekregen voor de komende dagen, ook een poeder om mijn ontlasting soepel te houden (moviscon als ik het wel heb) Ik heb enkel paracetamol in hoeven nemen, de "morfine" in pil vorm die ik zou mogen nemen bij heftige pijnen heb ik niet hoeven gebruiken tot op heden.

Na de ingreep:

Ik type dit bericht 24uur naar de operatie, ik heb een goede nacht gehad, geen pijn of ongemakken. Wel ben moet ik nog voor een eerste keer naar de wc voor een grote boodschap, dat is nog een puntje van "spanning" doordat ik niet veel heb gegeten de afgelopen dagen denk ik dat ik hier morgen voor het eerst mee geconfronteerd ga worden, ik hou jullie hiervan op de hoogte.

Tot nu toe is het mij 100% meegevallen pijnindicatie op dit moment 2 op schaal van 10 en dan rond ik 2 naar boven af &
128521; , ik hoop dat het herstel zich de komende dagen positief doorzet met name wanneer ik moet poepen. Ontwikkelingen hieromtrent zal ik updaten in deze topic.

Ik hoop dat mijn verhaal inzicht heeft gegeven in het hoe en wat, elke situatie is anders, zo ook elke afhandeling voor mij pakt het tot nu toe positief uit al moet ik het uiteindelijke resultaat nog afwachten de komende periode.

Mocht je vragen hebben schroom dan niet ze te stellen.


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Aambeien.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)