Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Aambeien.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Aambeien.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Anoniem

Geschreven op: Zondag 15 April 2018 om 11:04
Ongepast of beledigend?

Heb me voorgenomen om na het lezen van alle ervaringen ook de mijne hier toe te voegen. Sinds een aantal jaar inwendige aambeien die bij de ontlasting naar buiten kwamen. Kon ze terug duwen en soms een kleine hoeveelheid bloed.
Paar weken geleden zijn ze bij ontlasting flink gaan bloeden. Gescshrokken naar de huisarts maar die was niet onder de indruk (fotos gemaakt). Doorverwezen naar het ziekenhuis voor rubber band ligatie.
Als hart onder de riem voor iedereen die twijfelt; bij mij viel het reuze mee. Zag er tegenop na het lezen van diverse vervelende ervaringen. Het onderzoek en plaatsen van 3 elastiekjes was pijnloos en binnen 2 minuten gebeurd. Fijne en begripvolle arts en assistenten.
Eenmaal thuis begon de voorspelde aandrang en na 7 uur een scherpere pijn. Bewust gewacht met paracetamol totdat ik het nodig vond. Heb er met avondeten 2 genomen en bij slapen gaan nog 2. Staan, zitten, lopen.. het gevoel was constant maar zeker te verdragen. Ik ben gaan ijsberen :-) Slapen ging prima.
Niet verwacht dat het de volgende dag al zoveel minder zou zijn. Geen paracetamol meer nodig gehad. Het bleef zeker gevoelig maar niet meer pijnlijk. 1e ontlasting was spannend maar ging goed. Geen bloedverlies. Ben 2 dagen voor de ingreep gestart met Psylliumvezels van de apotheek om ontlasting soepel te maken. Gouden tip.. En het blijft goed gaan, ingreep is nu 3 dagen geleden. Blijft gevoelig, nog even niet sporten nu en autorijden mondjesmaat.
Mijn tips:
- start van tevoren met middeltjes om ontlasting soepel te maken. Effect kan dag of 2 duren, fijn als dit al voor de behandeling werkt natuurlijk. Huisarts nog ziekenhuis adviseerden dit, ik vond het wel handig. Helpt ook met de laatste stoelgang voor de ingreep.
- wees niet bang voor de ingreep zelf, stelt niks voor vond ik
- 1e 2 dagen kon ik niet werken (zittend beroep), neem vrij of meld ziek oid.
- zorg voor afleiding, films kijken bijv. Gevoel verdwijnt naar de achtergrond. Het went.
- vond het fijn om in bad te liggen.

Zal over een tijdje de rest van mijn ervaringen posten.

 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Anoniem op Zondag 15 April 2018 om 11:08 Ongepaste reactie?

Oh en met ''foto''s gemaakt'' bedoel ik smartphone foto''s van ontlasting en bloedende aambeien (huisarts kan daar tegen :-)). Dus geen rontgenfoto''s oid mocht je dat zo interpreteren


Geschreven door: Een ander anoniempje op Zondag 15 April 2018 om 14:24 Ongepaste reactie?

Afgelopen week ben ook ik in het ziekenhuis geweest (na doorverwijzing huisarts). Ik ben behandeld met injecties en de behandeling viel echt heel erg mee. Ik heb het zelfs niet als heel vervelend ervaren (op het feit na dat ik daar in mijn blote kont lag). Achteraf totaal geen pijn gehad maar dan ook echt helemaal niet smiley. Als ik dit had geweten was ik jaren eerder gegaan.

Over 6 weken moet ik nog wel een keer terugkomen maar ik zie het nu als even een doktersbezoek tussendoor smiley .


Geschreven door: Anoniem op Maandag 11 Juni 2018 om 20:49 Ongepaste reactie?

Ben vandaag ook geweest voor de elastiekjes. Zag op internet vooral afschrikwekkende berichten maar ben er met een positief gevoel naartoe gegaan in de hoop dat mensen die bijna geen last ervan hadden toch hun reacties niet op internet zouden zetten. Ik heb letterlijk liggen janken en kronkelen van de pijn! Al zijn mijn aambeien echt zo groot als aardbeien: dit doe ik NOOOOOOOIT meer. Ik leer er wel mee leven. Wat een verschrikking is dit. Zelfs tijdens mijn bevalling heb ik niet zo liggen spartelen als vandaag. Nu nog steeds pijn maar beetje versuft van alle pijnstillers hoop ik dat ik toch kan slapen vannacht. Hieruit blijkt ook maar weer dat de ervaringen sterk uiteen kunnen lopen. Voor sommigen is het goed te doen en voor sommigen is het een hel. Ik zou zeggen ga uit van het ergste dan kan het altijd meevallen!


Geschreven door: Anoniem op Woensdag 20 Juni 2018 om 22:23 Ongepaste reactie?

Vandaag ook elastiekjes laten aanbrengen. Inderdaad voor iedereen verschillend. Pijnloos is het zeker niet, inmiddels wat minder maar na de ingreep was het behoorlijk gevoelig. Zodanig dat ik een tijd heb lopen zweten en moeilijk lopen. M.a.w. het ligt er ook maar precies aan op welke plek de elastiekjes worden aangebracht. Hoe meer richting uitgang des de pijnlijker naderhand.


Geschreven door: Patricia op Zaterdag 7 Juli 2018 om 09:52 Ongepaste reactie?

Ik heb ook deze zelfde behandeling afgelopen weer ondergaan. Door de vele horrorverhalen op internet ging ik met lood in mn schoenen naar het ziekenhuis. De behandeling zelf is pijnloos. Verrassend hoe snel je weer buiten staat. Bij mij zijn er vier elastiekjes geschoten. Direct hierna kreeg ik aandrang maar het was zeker te doen. Wel een vervelend gevoel maar als het daarbij zou blijven was ik blij. Toch, na 5/6 uur begon het hevig pijn te doen. Kreeg het gevoel dat ik moest overgeven en flauw vallen. Dit hield zoín 1 uur aan. Dacht dat mn darmen wel leeg waren door het clysma maar dat bleek toch niet zo te zijn. Dus naar het toilet geweest en toen zakte de pijn weer. De nacht ging prima, geen pijn alleen aandrang. Volgnde dag precies hetzelfde. Mijn behandeling was maandag eind vd middag en ben dinsdagavond gewoon de nachtdienst ingegaan. Het is me alles meegevallen. Dus als je er last van hebt, gewoon laten behandelen en laat je niet tegenhouden door alle horrorverhalen op internet.


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Aambeien.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)