Uitslag zelftest aambeien

U bevindt zich hier: Aambeien Ľ Zelftest aambeien Ľ Resultaat zelftest

Uw score is 0 punten.

Uitslag

0-2 punten / goede antwoorden Jij weet weinig van aambeien. Dat is erg begrijpelijk - want over aambeien wordt weinig gepraat. Wil jij je aambeienkennis op peil brengen, lees dan de informatie op de website over aambeien en de behandeling ervan. Veel leesplezier.

Vul de zelftest nog een keer in

--------------------------------------------------------------------------------

Hieronder staan de vragen incl. de antwoorden, zodat je na kunt gaan welke antwoorden je goed had!

Vraag 1: Iedereen heeft aambeien.

Het juiste antwoord is: Waar.
Iedereen heeft aambeien. Aambeien zijn zwellichamen - weefsels met bloedvaten - die kunnen zwellen om de anus lucht- en lekdicht af te sluiten. Wanneer deze zwellichamen regelmatig onder hoge druk komen te staan, bijvoorbeeld door hard persen tijdens de stoelgang, loopt de druk in de bloedvaten op en kunnen ze gaan uitzetten (het worden als het waren een soort spat-aderen). Wanneer het normale aambeiweefsel zodanig gezwollen en geÔrriteerd is dat het klachten veroorzaakt, spreken we van een aambei zoals we die in de volksmond kennen.

Vraag 2: 1 op de 2 mensen krijgt te maken met problemen met aambeien.

Het juiste antwoord is: Waar.
Uit een onderzoek naar veel voorkomende kwalen (Stelzner M (2001)) kwam naar voren dat ongeveer de helft van de mensen ouder dan 50 jaar ooit in hun leven problemen heeft gehad met aambeien.

Vraag 3: Aambeien zijn besmettelijk.

Het juiste antwoord is: Niet-waar.
Aambeien zijn niet besmettelijk: de aandoening kan niet van de ene op de andere mens worden overgedragen. Wel spelen erfelijke factoren mee. Wanneer aambeien in de familie voorkomen, neemt de kans op het krijgen van aambeien toe. Aambeien - of beter gezegd: problemen met aambeien - worden meestal veroorzaakt door hoge druk op de anus en endeldarm. Dit is bijvoorbeeld het geval bij verstopping, zwangerschap en overgewicht.

Vraag 4: Aambeien komen alleen voor bij ouderen.

Het juiste antwoord is: Niet-waar.
Ouderen hebben een verhoogde kans op problemen met aambeien, omdat hun bloedvaten in de meeste gevallen minder sterk en elastisch zijn en deze dus meer kans hebben om uit te zetten. Maar aambeien komen ook veel voor onder jongeren. Wist je bijvoorbeeld dat ongeveer 70% van de vrouwen tijdens de zwangerschap of na de bevalling te maken krijgt met aambeien?!

Vraag 5: Je kunt problemen met aambeien helpen voorkomen.

Het juiste antwoord is: waar.
Je kunt problemen met aambeien helpen voorkomen, door zorg te dragen voor een evenwichtige voeding, voldoende beweging, goede stoelganggewoonten (o.a. niet ophouden van je ontlasting) en een goede hygiŽne.

Vraag 6: Er zijn inwendige en uitwendige aambeien. Doordat inwendige aambeien zich in je anus/aan het einde van je endeldarm bevinden, kun je problemen met inwendige aambeien niet behandelen.

Het juiste antwoord is: niet waar.
Er zijn verschillende producten beschikbaar met een applicator die een verkoelende en verzachtende gel direct - op een schone en handige manier - en met de juiste dosering op de juiste plek aanbrengt. Inwending en - desgewenst - uitwendig.

Print deze pagina uit en neem hem mee naar uw huisarts

--------------------------------------------------------------------------------

Vul de zelftest nog een keer in

-->


(Advertentie)U bevindt zich hier: Aambeien Ľ Zelftest aambeien Ľ Resultaat zelftest
(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Aambeien.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)