Aambeien en zwangerschap

U bevindt zich hier: Aambeien Ľ Zwangerschap en aambeien

Zwangerschap en aambeien

Zwangerschap en bevallen kunnen tot aambeien leiden. Maar liefst 7 van de 10 zwangere vrouwen hebben naar schatting last van aambeien. De groeiende baarmoeder zorgt voor een steeds grotere belasting op de bloedvaten in de aambeiweefsels en die druk neemt tijdens de bevalling nog verder toe. Het gebrek aan lichaamsbeweging en vaak lang stilzitten zijn ook risicofactoren voor aambeien.

Een andere oorzaak van aambeien is obstipatie, ook wel verstopping genoemd. Zwangere vrouwen hebben door de gewijzigde hormoonhuishouding vaker last van harde ontlasting. Ook is de doorgang van het voedsel door de darmen trager onder invloed van de druk van de groeiende baarmoeder op de darmen. Dit zorgt voor extra indikking van de ontlasting en daardoor ook weer een moeilijkere stoelgang.

Voor zwangere vrouwen is het mede daarom extra belangrijk om vezelrijk voedsel te eten om zo de ontlasting wat zachter te houden. Uiteraard is het ook belangrijk om veel te drinken en voldoende te bewegen, voorzover dat nog goed gaat natuurlijk.

Door op te letten tijdens de zwangerschap op vooral de obstipatie, kunnen aambeien vaak voorkomen worden.

Mochten er toch aambeien ontstaan tijdens de zwangerschap, dan is het raadzaam om de huisarts te raadplegen. Een aantal behandelingen kan probleemloos tijdens de zwangerschap en tijdens de periode van borstvoeding worden gedaan.

Lees verder voor de veelgestelde vragen over aambeien

-->


(Advertentie)U bevindt zich hier: Aambeien Ľ Zwangerschap en aambeien
(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Aambeien.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)